Sklep Firmowy "Wędliny Polskie"
Centrum Handlowe "Manhattan"
Pawilon 15C, ul. Zielona
71-515 Szczecin
wedzarniadebowa.pl
"Wędzarnia Dębowa"
ul. Wiejska 1
71-810 Szczecin
Numer konta
Szynka Staropolska
tradycja wytwarzania tej szynki sięga już nie pamiętnych czasów, skąd zachwyca do dziś swoim smakiem. Jej sekret polega na sposobie wędzenia w naturalnym dymie olchowo-dębowym oraz delikatnemu parzeniu.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Szynka Zbójnicka
robiona na bazie szynki staropolskiej z dodatkiem przypraw korzennych : goździki, pieprz, jałowiec i czosnek.
Na domowym stole zachwyci wszystkich swoją oryginalnością.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Szynka Pradziada
chuda szynka wędzono-pieczona. Dokładne marynowanie mięsa zapewnia odpowiednią kruchość i soczystość . Odpowiednie wędzenie i pieczenie ukazuje piękny złocisto-brązowy kolor i bardzo intensywny smak.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Polędwica Dziada
peklowana z dodatkiem czosnku i przypraw korzennych.
Dzięki długiemu wędzeniu w wędzarni opalanej drewnem owocowym oraz parzeniu, polędwica ta ma piękny kolor i niepowtarzalny aromat .
100 gram wyrobu otrzymano ze 130 gram mięsa.
Polędwica Dziada Pieczona
peklowana z dodatkiem czosnku i przypraw korzennych. Wędzona drewnem owocowym, następnie pieczona. Soczysta i aromatyczna, palce lizać.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Boczek Chłopski
wyselekcjonowane kawałki boczku wieprzowego, najpierw peklujemy w zalewie z przypraw i ziół. Po czym powoli wędzimy drewnem olchowo-dębowym na koniec parząc. Delikatny tłuszczyk boczusiu nadaje mu swojski smak, który zawładnie podniebieniem każdego miłośnika naturalnych polskich wędlin.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Baleron Szlachecki
najładniejsze kawałki karkóweczki poddajemy długotrwałemu procesowi peklowania, w którym mięso kruszeje i przechodzi zapachem przypraw, szczególnie czosnku. Zwieńczeniem całego procesu jest długie wędzenie drewnem olchowo-dębowym oraz parzenie.
100 gram wyrobu otrzymano ze 120 gram mięsa.
Polędwiczki z kurczaka
piersi z kurczaka uprzednio zamarynowane w zalewie ziołowo- czosnkowej. Parzymy i delikatnie wędzimy dymem olchowym. Krucha konsystencja i najdelikatniejszy smak zadowoli podniebienia całej rodziny. Przysmak polecany dla dzieci. Delikatne rozwarstwianie się wyrobu podczas krojenia na plasterki jest zamierzone i świadczy o braku chemicznych substancji klejących (polepszaczy).
100 gram wyrobu otrzymano ze 130 gram mięsa.
Polędwica z indyka
sporządzona jak polędwiczki z kurczaka z zastąpieniem na pierś z indyka. Wyśmienita do kanapek oraz jako dodatek do różnych sałatek.
100 gram wyrobu otrzymano ze 130 gram mięsa.
Ćwiartki z kurczaka
marynowane w zalewie ziołowej, parzone i wędzone dymem olchowym. Złota barwa i piękny zapach to niewątpliwie atuty tego wyrobu .