Wędzarnia Dębowa

Dlaczego Wędzarnia Dębowa…

Jestem świadomym konsumentem zdrowej i naturalnie wytwarzanej żywności.
15 lat temu zacząłem eksperymentować na działce w pierwszej własnoręcznie wykonanej wędzarni. Niespodziewanie bardzo dobre efekty kulinarne podparte wyuczonym zawodem technologa żywności skłoniły mnie do otwarcia własnej masarni. Od początku nastawiłem się na produkcje wyrobów tradycyjnych, nie uznając żadnych kompromisów co do jakości. Inspiracją moich receptur są stare przepisy praktykowane jeszcze z czasów moich dziadków, w których oprócz kawałka dobrego mięsa, szczypty ziół, soli, pieprzu i dymu olchowo-bukowego nic więcej nie było. Postanowiłem iść tą samą drogą.

W zakładzie nie używamy żadnych polepszaczy oraz wypełniaczy, a wszystkie wyroby wędzone są w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem.

✯✯✯ A może Jerky ✯✯✯

✯✯✯ ZDROWE ŻYWIENIE ✯✯✯

Będąc wielkim pasjonatem żeglarstwa i nurkowania brakowało mi niejednokrotnie przekąski, która miała mi dostarczyć energii, a jednocześnie być smaczna i zdrowa. Mając doświadczenie w produkcji tradycyjnych wędlin postanowiłem stworzyć własną przekąskę dedykowaną dla osób prowadzących zdrowy i aktywny styl życia oraz dbających o dietę. Wybór padł na suszone mięso wołowe, wieprzowe i z indyka. Oczywiście nic nowego nie wymyśliłem, bo już Indianie  od tysięcy lat tak konserwowali mięso.
Poprzez dodanie autorskiej mieszanki naturalnych przypraw połączonej z niewielką ilością soli stworzyłem pyszną przekąskę, która zadowoli wszystkich miłośników zdrowego odżywiania.